Ρε πουλημένε Παναγόπουλε τι υπέγραψες??

May 15, 2013  •  Leave a Comment

 

Στη δημοσιότητα ήρθε το κείμενο που υπέγραψε ο Παναγόπουλος με τους τρεις από τους τέσσερις εργοδοτικούς φορείς. Μέρες συζητήσεων αναλώθηκαν σε επιδόματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Επιπλέον νομιμοποιήθηκε όλη η καταστροφή που επέφεραν τα μνημόνια.

 

 

Με την απουσία του ΣΕΒ αλλά και των αριστερών παρατάξεων της ΓΣΕΕ έγινε τελικά όλη η συζήτηση που κατέληξε σε αυτό το κουρελόχαρτο.

Στεκόμαστε αρχικά στο άρθρο 3, όπου φαίνεται η ισχύς διάρκειας της σύμβασης, από 1/1/2013 ! Ετσι νομιμοποιεί όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις του τριο-ξεφτίλα που κατέβασαν τις αποδοχές τουλάχιστον 20% και έκοψαν σειρά επιδομάτων. Ακόμη, δίνει τη δυνατότητα παράτασης αυτής της ξεφτιλισμένης σύμβασης για ένα έτος ακόμη.

Επισημαίνουμε στη συνέχεια τα κόκκινα σημεία στο προοίμιο, η αναφορά σε τυχόν νομοθετικές παρεμβάσεις στο περιεχόμενο της σύμβασης ουσιαστικά νομιμοποιεί όλες όσες έχουν γίνει και όχι μόνο όσες ίσως γίνουν στο μέλλον και για όσο είναι σε ισχύ. Ουσιαστικά, νομιμοποιεί εκ των προτέρων όλες τις μειώσεις που θα κάνει στο μέλλον ο εκάστοτε υπουργός εργασίας και οικονομικών, αφού η μόνη δικλείδα ασφαλείας είναι..μια νέα συνάντηση.

Η σύμβαση είναι τόσο κουρελιασμένη που δεν αναγράφει ούτε το ύψος του κατώτερου μισθού και ημερομισθίου που ισχύει, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Φυσικά δεν αναγράφει ότι όσοι εργοδότες δηλώσουν πως δεν είναι μέλη των τριών εργοδοτικών φορέων μπορούν να πληρώσουν ακόμη λιγότερα.

Επί της ουσίας, η σύμβαση υπογράφτηκε για να επικυρώσει τα ληστρικά μέτρα του μνημονίου και για να έχει ρόλο στα παζάρια η ΓΣΕΕ, αν και από το περιεχόμενο φαίνεται πως ούτε ρόλο έχει, ούτε και καμιά μάχη θα δώσει. Κατά συνέπεια, ας μην περιμένουμε καμία οργανωμένη διαμαρτυρία καλεσμένη από τη ΓΣΕΕ ενάντια στην εξουσία για όσο διαρκεί η σύμβαση.

Η ξεπουλημένη ΓΣΕΕ είναι μέρος της εξουσίας, είναι το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης που φροντίζει να έχει υποταγμένο και σε καθεστώς μικρο-συναλλαγής όλο το εργατικό κίνημα. Ο ρόλος της είναι εξόφθαλμα προδοτικός για τους εργαζόμενους .

Η ΓΣΕΕ είναι μέρος του καθεστώτος καταστολής των εργατικών αγώνων, συγκροτείται από κρατικοδίαιτα κοπρόσκυλα που καβατζώθηκαν καρέκλες επί πολλά χρόνια και αποφασίζουν πόσο θα πεινάσουμε και όχι σε τι θα ελπίσουμε.

Η παρεούλα αυτή, που αναδεικνύεται με στημένες διαδικασίες, συνέδρια της πλάκας σε ακριτικές πόλεις, συναλλαγές στα κρυφά και στημένα κομματικά σωματεία πρέπει να πάρει δρόμο το συντομότερο.

 

Πηγή: Εργασιακό Δελτίο


Comments

No comments posted.
Loading...
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May (1) June July August September (1) October November (1) December
January (2) February March April May June July August September October November December (4)
January February (1) March April (1) May June July August (1) September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December